Ελίζα

Ελίζα
δημιουργίες

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Παράσταση Κουκλοθέατρου στην Σπερχειάδα

Οι παραστάσεις του "Κουκλοθεάτρου Λαμίας" συνεχίζονται με την παράσταση "Οι μουσικοί της Βρέμης" στο Πολιτιστικό Κέντρο Ακρίδα στην Σπερχειάδα. Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Το έργο είναι αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα των ζώων.
Τέσσερα ζώα ψάχνουν να βρουν εργασία μια και τα μηχανήματα τα αντικατέστησαν. Γίνονται μια ισχυρή ομάδα  και νικούν τους ληστές.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΦΘΙΑΣ

Ο Αχιλλέας ήταν γιος του Πηλέα (γι' αυτό τον αποκαλούσαν και Πηλείδη), βασιλιάς των Μυρμιδόνων στη Φθία (σημερινή ανατολική - βορειοανατολική Φθιώτιδα) και της Νηρηίδας Θέτιδας. Ο Αχιλλέας κρύφτηκε από την μητέρα του στο παλάτι της Σκύρου γιατί η Θέτις ήξερε πως ο γιός της θα σκοτωθεί στην Τροία. Ο Οδυσσέας όμως τον βρήκε κι έτσι ταξίδεψε μαζί με τον φίλο του Πάτροκλο μαζί με τους Αχαιούς.  Στην Τροία ο Αγαμέμνων προκαλούσε με την συμπεριφορά του με αποτέλεσμα ο Αχιλλέας να αποχωρήσει από την μάχη. Πείθεται να δώσει την πανοπλία του στον Πάτροκλο αλλά ο φίλος του φονεύεται από τον Έκτορα. Ο Αχιλλέας παίρνει την εκδίκηση του σκοτώνοντας τον Εκτορα. Η μοίρα όμως του φύλαγε άσχημο παιχνίδι μια και ο Απόλλωνας εκμυστηρεύεται το μυστικό του ήρωα στον Πάρη. Έτσι ο Αχιλλέας περνάει στην αιωνιότητα.
Αρχαιολογική έρευνα δείχνει ότι η πατρίδα του Αχιλλέα μπορεί να είναι ο Δομοκός στην Φθιώτιδα.
Σήμερα στις 8 το βράδυ μια μοναδική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Δομοκού
«Αχιλλέας ο ήρωας της Φθίας»
Μία παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΚΤΥΛΟΚΟΥΚΛΕΣ-ΜΑΣΚΟΤ

Δημιουργήσαμε μικρές, όμορφες, πρωτότυπες δακτυλόκουκλες
Η δακτυλόκουκλα είναι μια κούκλα που μπορείς να την κινήσεις μόνο με το ένα σου δάκτυλο! Έτσι αυτό το πλεονέκτημα σου προσφέρει δυο δυνατότητες:
  • Μπορείς να έχεις πάνω από μια κούκλα στο χέρι σου. Έτσι μπορείς μόνος σου να παίξεις ένα παραμύθι.
  • Μπορείς να την κινήσεις με απίστευτη ευκολία χωρίς εξειδικευμένη κίνηση. Έτσι ακόμη και ένα παιδί δύο ετών μπορεί να το κάνει.
Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας γαντόκουκλας αλλά το μέγεθός τους  είναι μικρότερο (ύψος 15cm). 
Υπάρχουν πολλές για να διαλέξετε! 



Η τιμή τους είναι μόνο 3 ευρώ!!!
Ετοιμαστείτε για παιχνίδι με τις δαχτυλόκουκλες που μπορούν να πάρουν το ρόλο της μασκότ στην σχολική τάξη, στο δωμάτιο, στον παιδότοπο. 
Διαθέτουν εύχρηστο κορδονάκι ώστε μετά το παιχνίδι να κρεμιούνται και να διακοσμούν τον χώρο σας .

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ


Η κούκλα του κουκλοθέατρου αποτελεί μέσο έκφρασης, δράσης, πειραματισμού. Είναι ένα «παιχνίδι» όπου το παιδί μπορεί να εξωτερικεύει τον εαυτό του. Δεν περιορίζεται όμως στα στενά πλαίσια του συμβολικού παιχνιδιού προχωράει στο μονοπάτι της τέχνης και καλλιεργεί στο παιδί την αγάπη του για το «ωραίο». Η κούκλα του θεάτρου θα μάθει το παιδί να ξεδιπλώνει την φαντασία του πέρα από τα στενά πλαίσια της γνώσης, θα το βοηθήσει να ανακαλύψει τον λόγο αλλά και θα το κάνει ικανό να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ίδιο του τον εαυτό, να νικήσεις φοβίες και να βγάλει στην επιφάνεια συναισθήματα που δρουν στο ασυνείδητο.
Η κούκλα του θεάτρου έχει τρεις διαστάσεις την καλλιτεχνική , και εξυπηρετεί  την τέχνη μια και το κουκλοθέατρο είναι θέατρο και συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της τέχνης .
 Την εκπαιδευτική, σαν μέσο πειραματισμού, έκφρασης και δημιουργίας.
Την ψυχοθεραπευτική, μια και μόνο το άγγιγμα της κούκλας αρκεί για να κάνει το παιδί να νιώσει οικεία και να εμπιστευτεί στην κούκλα «φίλο» του τα συναισθήματα του, που δεν μπορεί να τα ομολογήσει αλλού. Την ζήλια για το αδερφάκι του π.χ. 
Το ύφασμα είναι ένα υλικό απαλό στην αφή μας βοηθάει λοιπόν στην καλύτερη προσέγγιση του ψυχικού κόσμου του παιδιού με την κούκλα. Τα λαμπερά χρώματα είναι κι αυτά ένα χαρακτηριστικό που τραβά την προσοχή.
Η κίνηση της πάνινης κούκλας είναι εντελώς απλή και στηρίζεται στο γεγονός πως συμμετέχει όλο το σώμα. Με αυτό τον τρόπο το παιδί εκφράζεται και κινείται μαζί με την κούκλα  χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Στο σπίτι στο σχολείο μπορούμε να οργανώσουμε μια γωνιά με τις κούκλες μας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σκηνικό αρκεί μια γάζα για να δώσει μια θεατρικότητα και έτοιμη η σκηνή μας.
Ας αφήσουμε τα παιδιά  να μας οδηγήσουν πιστέψτε με αυτά γνωρίζουν καλλίτερα. 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

κούκλα τάξης



Η κούκλα τάξης αποτελεί ένα άριστο εργαλείο για την σχολική δραστηριότητα. Ειδικά τις πρώτες μέρες που είναι και οι ημέρες ένταξης των μικρών μαθητών στην σχολική τάξη. Τούτες οι κούκλες είναι γαντόκουκλες έχουν εύκολη κίνηση με όλο το σώμα. Το χέρι μας μπαίνει στην εσοχή στο πίσω μέρος του σώματος της κούκλας και το άλλο χέρι κινεί το χέρι της κούκλας. Έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να κινούν τις κούκλες. Είναι φτιαγμένες από ύφασμα, απαλές στην αφή και εύκολες στο παιχνίδι. Θα είναι η συντροφιά μας όλη την σχολική χρονιά. Στείλτε μας ένα email αν θέλετε την δική σας κούκλα τάξης. Και μην ξεχνάτε κάθε κούκλα είναι μοναδική!!!

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Η Κούκλα τάξης

Μια κούκλα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους μικρούς μαθητές και να τους κάνει να χαρούν την παραμονή τους στο σχολείο και να ξεχάσουν για λίγο την αποχώρηση από την μητρική αγκαλιά. Η κούκλα αυτή μπορεί να παίξει αυτές τις ημέρες παιχνίδια γνωριμίας  των παιδιών.
Αργότερα  μπορεί να αποτελέσει αφορμή για πλήθος δραστηριότητες. Η κούκλα τάξης θα ακούει τα νέα των παιδιών, θα τους φέρνει θησαυρούς και θα παίζει μαζί τους παιχνίδια..
Το υλικό κατασκευής της κούκλας  είναι το ύφασμα. Το ύφασμα δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση στην αφή έτσι βοηθάει το παιδί να νιώσει όμορφα στην επαφή του με την  κούκλα.


Το «Κουκλοθέατρο Λαμίας» κατασκευάζει δύο τύπους κούκλας. Σε μαρότ και σε γαντόκουκλα.