Ελίζα

Ελίζα
δημιουργίες

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Βιωματικό σεμινάριο κουκλοθεάτρου


Την Δευτέρα πρώτη Μαρτίου το "Κουκλοθέατρο Λαμίας" θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για το κουκλοθέατρο στον χώρο του θεάτρου σκιών κούκλας και μαριονέττας των αφων Αθανασίου.
Το θέατρο βρίσκεται στην οδό Πλατωνος 7 στο Μοσχάτο.Η συμμετοχή ειναι ελεύθερη και μπορείτε να το παρακολουθήσετε σε δύο κύκλους απο 4.30 έως 7 και απο 7.30 έως 9.30.
Πρόγραμμα σεμιναρίου

Κουκλοθέατρο τέχνη και τεχνική
κουκλοθέατρο και διαθεματικότητα στην εκπαίδευση

Θέατρο σκιών και εκπαίδευση
θέατρο σκιών στην πράξη κατασκευή φιγούρας.

Στον χώρο του σεμιναρίου θα λειτουργεί και εκθεση κούκλας.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 210 9404709

Οι Μούσες




Η Ευτέρπη Ερατώ

Οι Μούσες



Εννέα Μούσες...εννέα νεράιδες στα όρη της Πιερίας χορεύουν τραγουδούν ψάλουν ανακαλύπτουν τα αστέρια απαγγέλουν ποίηση. Οι άνθρωποι εκστατικοί ακούν και αγάλλονται δεν έχουν όρεξη για βιωτικές μέρυμνες και ακούν εκεί τα ποιήματα, τα τραγούδια. Κάθε μιά τους στέκεται κοντά στους δημιουργούς της τέχνης και στους επιστήμονες.
Τις έννέα αυτές νεράιδες δημιουργήσαμε και σας προσφέρουμε είτε για διακόσμηση είτε για δραστηριότητα εκπαιδευτική.

Οι κούκλες είναι Μαροτες (Marrot) στηρίζονται σε ένα ξύλο ,έχουν ύψος 80 εκατοστών και έχουν μια ξυλινη βάση για την καλύτερη τοποθέτηση τους στον χώρο. Αποτελούν δε όμορφη διακοσμητική λύση σε ενα δωμάτιο αλλά βοηθούν την εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Δημοτικό Σχολείο ή στο Νηπιαγωγείο.




Η Καλή Νεράιδα της ποίησης θα μας μιλήσει κάθε φορά που θα μελετήσουμε ενα ποίημα. Στην γιορτή για την λήξη του σχολικού έτους μπορεί να παίξει τον ρόλο του αφηγητή.
Η Κίνηση της ειναι πολύ απλή και ένα παιδι μπορεί να το καταφέρει στηρίζεται στην όλική κινητικότητα.

Κάθε μιά τους κοστίζει 20 εύρω. και για να τις προμηθευτείτε μπορείτε να στείλετε email στο koyklam90@yahoo.gr

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Έκθεση Κούκλας



Το "Κουκλοθέατρο Λαμίας" συμπληρώνοντας είκοσι χρόνια δημιουργικής πορείας στον χώρο τους θεάτρου της Κούκλας πραγματοποιεί μια νέα δραστηριότητα τις "Έκθέσεις Κούκλας". Η δραστηριότητα αυτή έχει διπλό σκοπό: να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα που αφορούν το κουκλοθέατρο και με εργαλείο την κουκλα να γίνει μια εκπαιδευτική δραστηριότητα αλλά και το ευρύ κοινό ωστε να γνωρίσει την καλλιτεχνική διάσταση του Κουκλοθεάτρου.
Έχουν πραγματοποιήθει ηδη δύο εκθέσεις στην Άμφισσα στο Πνευματικό Κέντρο και στον Βόλο στο Πνευματικό Κέντρο της Ιερας Μητρόπολης.
Οι εκθέσεις μπορούν να φιλοξενηθούν σε αίθουσες πνευματικών κέντρων, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και δημοτικών σχολείων.
Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Ξηρομερίτου τηλέφωνο επικοινωνίας 22310-45006.