Ελίζα

Ελίζα
δημιουργίες

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012


ΚΟΥΚΛΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Η κούκλα του κουκλοθέατρου αποτελεί μέσο έκφρασης, δράσης, πειραματισμού. Είναι ένα «παιχνίδι» όπου το παιδί μπορεί να εξωτερικεύει τον εαυτό του. Δεν περιορίζεται όμως στα στενά πλαίσια του συμβολικού παιχνιδιού προχωράει στο μονοπάτι της τέχνης και καλλιεργεί στο παιδί την αγάπη του για το «ωραίο». Η κούκλα του θεάτρου θα μάθει το παιδί να ξεδιπλώνει την φαντασία του πέρα από τα στενά πλαίσια της γνώσης, θα το βοηθήσει να ανακαλύψει τον λόγο αλλά και θα το κάνει ικανό να έρθει σε αντιπαράθεση με τον ίδιο του τον εαυτό, να νικήσεις φοβίες και να βγάλει στην επιφάνεια συναισθήματα που δρουν στο ασυνείδητο.
Η κούκλα του θεάτρου έχει τρεις διαστάσεις:
·         την καλλιτεχνική , και εξυπηρετεί  την τέχνη μια και το κουκλοθέατρο είναι θέατρο και συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά αυτής της τέχνης .
·         Την εκπαιδευτική, σαν μέσο πειραματισμού, έκφρασης, δημιουργίας και κατάκτηση γνώσης.
·         Την ψυχοθεραπευτική, μια και μόνο το άγγιγμα της κούκλας αρκεί για να κάνει το παιδί να νιώσει οικεία και να εμπιστευτεί στην κούκλα «φίλο» του τα συναισθήματα του, που δεν μπορεί να τα ομολογήσει αλλού. Την ζήλια για το αδερφάκι του π.χ. 
Το ύφασμα είναι ένα υλικό απαλό στην αφή μας βοηθάει  στην καλύτερη προσέγγιση του ψυχικού κόσμου του παιδιού με την κούκλα. Τα λαμπερά χρώματα είναι κι αυτά ένα χαρακτηριστικό που τραβά την προσοχή.
Η κίνηση της πάνινης κούκλας είναι εντελώς απλή και στηρίζεται στο γεγονός πως συμμετέχει όλο το σώμα. Με αυτό τον τρόπο το παιδί εκφράζεται και κινείται μαζί με την κούκλα  χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
Στο σπίτι στο σχολείο μπορούμε να οργανώσουμε μια γωνιά με τις κούκλες μας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο σκηνικό αρκεί μια γάζα για να δώσει μια θεατρικότητα και έτοιμη η σκηνή μας!
Ας αφήσουμε τα παιδιά  να μας οδηγήσουν πιστέψτε με αυτά γνωρίζουν καλύτερα.
Το «Κουκλοθέατρο Λαμίας» σας προσφέρει σε ειδική προσφορά με την έναρξη του σχολικού έτους τις Κούκλες Τάξης σε εκπληκτική τιμή 15 ευρώ η μία 25 ευρώ το σετ των δύο χαρακτήρων. Κάνετε άμεσα την παραγγελία σας και


Κερδίστε και τα έξοδα αποστολής! Για εικόνες και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την σελίδα μας στο
facebook.com.